واکسینه شدن مبتلایان به بیماری کرونا تا 2 سال بعد از بهبودی
یکی از سؤالاتی که درباره بیماری کرونا مطرح است درباره واکسینه شدن مبتلایان به این بیماری و یا امکان ابتلای مجدد بعد از بهبود یافتن است.
یک متخصص بیماریهای عفونی گفت: افرادی که به ویروس کرونا مبتلا میشوند، بعد از بهبودی احتمالا تا 2 سال آینده ایمن خواهند بود.
مسعود ضیایی، اظهار کرد: به دلیل نوظهور بودن بیماری کرونا، اطلاعات در این خصوص کامل نیست، اما براساس خانواده این ویروس میتوان حدس زد که ایمنی نسبی را شامل میشود و احتمالا ایمنی پایداری نخواهد بود.

واکسینه شدن مبتلایان به بیماری کرونا تا 2 سال بعد از بهبودی – عکس تزئینی است.
وی در خصوص امکان ابتلای مجدد بهبود یافتگان کرونا به این بیماری، گفت: افرادی که به ویروس کرونا مبتلا میشوند، بعد از بهبودی احتمالا تا 2 سال آینده ایمن خواهند بود مگر اینکه جهش در ویروس رخ دهد و این جهش شکل جدیدی از ویروس را ایجاد کند که بدن نسبت به آن، پادتن نداشته باشد و نتواند ویروس را مهار کند.
درباره پادتن باید گفت که گلبول های سفید خون دو راه برای از بین بردن میکروب ها دارند. اولین راه خوردن میکروب ها و راه دیگر ترشح ماده ای به نام پادتن است. هر پادتن برای کشتن باکتری خاصی توانایی دارد. در واقع عمل پادتن ها اختصاصی است. مثلا پادتنی که علیه باکتری حصبه ترشح می شود، تاثیری در ذات الریه ندارد. شکل و ساختار ماده بیگانه و پادتن باید با هم هماهنگ باشند تا پادتن بتواند بر آن اثر بگذارد.
مدیرگروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: پاسخ ایمنی بدن به ویروس و باکتریها متفاوت است، به این صورت که افراد در بیماریها ایمنی کامل، نسبی و عدم ایمنی پیدا میکنند.
ضیائی ادامه داد: به عنوان مثال اگر فردی به هپاتیت A یا سرخک مبتلا باشد، بعد از بهبودی، ایمنی کامل نسبت به این بیماریها خواهد داشت، اما گر فردی به کزاز مبتلا باشد و بهبود پیدا کند هیچ گونه ایمنی نسبت به این بیماری نخواهد داشت و برای کسب ایمنی حتما باید واکسن استفاده شود.
نماینده علمی ویروس کرونا در خراسان جنوبی بیان کرد: بعضی از بیماریها ایمنی کوتاه مدت ایجاد میکنند، به عنوان مثال ویروسهای خانواده کرونا با توجه به بررسیهای صورت گرفته ایمنی کوتاه مدت بین چند ماه تا دو سال را شامل میشوند.
ضیائی تصریح کرد: افراد مبتلا 14 روز بعد از ترخیص، میتوانند از قرنطینه خارج شوند، اما مدفوع این افراد تا 28 روز آلودهکننده بوده و توصیه میشود درصورت ارتباط با افراد مسن و گروه های پرخطر حتما از ماسک استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: این افراد پس از 28 روز، به دلیل وجود آنتی بادی میتوانند اهدای پلاسمای خون داشته باشند.
منابع: