دانلود اپلیکیشن ماسک برای شکست زنجیره انسانی انتقال کرونا از سایت www.mask.ir
برای دانلود اپلیکیشن ماسک که به همت محققان ایرانی و جمعی از دانش آموختگان و اساتید دانشگاه صنعتی شریف طراحی و تولید شده است به وبسایت www.mask.ir مراجعه کنید.
ماسک برنامه کاربردی موبایل است که با شعار “پویش مردمی علیه کرونا” و برای شکست زنجیره انسانی انتقال ویروس کرونا ساخته شده است.

اپلیکیشن ماسک
اپلیکیشن ماسک چیست؟
در ماسک میتوانید نقشه ابتلا به کرونا در کشور، شهر و محل زندگیتان را ببینید و از مناطق آلوده دوری کنید. همچنین میتوانید با پاسخ منظم به سوالات اپلیکیشن احتمال ابتلایتان به کرونا را بسنجید و اگر بدون اینکه بدانید با مبتلایان کرونا در تماس بودهاید مطلع شوید، تا بتوانید احتیاط بیشتری برای مبتلا نکردن دیگران کنید.

مشاهده نقشه پررفت و آمد از طریق دانلود اپلیکیشن ماسک
جمعی از دانشآموختگان و اساتید دانشگاه صنعتی شریف با طراحی نرمافزار ماسک که بر بستر تلفنهای همراه پیادهسازی شده و مورد تاکید سازمان بهداشت جهانی نیز است، ضمن اطلاعرسانی درباره آخرین اطلاعات و آمار شیوع ویروس کرونا در نقاط مختلف کشور، به کاربران این امکان را میدهد که بتوانند نقشه ابتلا به کرونا در کشور، شهر و محل زندگی خود را ببینند و از مناطق آلوده آگاه شده و از آنها دوری کنند.
به گزارش ایسنا، دکتر علی شریفیزارچی، عضو هیات علمی گروه بایو انفورماتیک دانشگاه صنعتی شریف و سرپرست تیم طراحی نرمافزار «ماسک» درباره امکانات و ویژگیهای این اپلیکیشن، گفت: یکی از تاکیدات سازمان بهداشت جهانی در هنگام بروز یک اپیدمی نظیر کروناویروس این است که مشخص شود چه افرادی با فرد آلوده در تماس بودهاند و آنها نیز آگاهیهای لازم را پیدا کنند و این امکانپذیر نیست جز اینکه افراد از اپلیکیشنها و ابزارهای مرتبط آن استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه در طراحی و پیادهسازی اپلیکیشن «ماسک» از متدها و روشهای امتحان شده در دو کشور چین و کره جنوبی که در زمینه کنترل ویروس کرونا موفق ظاهر شدهاند، الگوبرداری شده است، گفت: در طراحی این نرمافزار، جمعی از دانشآموختگان و اساتید دانشگاه صنعتی شریف که برخی از آنها کسب مدال در المپیادهای جهانی ریاضی و کامپیوتر را در کارنامه علمی خود دارند، نقشآفرینی کردهاند و بدون هیچگونه مقاصد تجاری و به صورت کاملا داوطلبانه در این پروژه حضور دارند.
شریفیزارچی تصریح کرد: اپلیکیشن «ماسک» در وهله اول سعی میکند آگاهیهای لازم را به مردم در راستای پیشگیری از ابتلای به ویروس کرونا بدهد؛ به طور مثال ما در این اپلیکیشن نقشه شیوع بیماری در سطح محله و مناطق مختلف کشور را به نمایش گذاشتهایم تا کاربران متوجه شوند که کرونا تا چه میزان به آنها نزدیک است و موضوع را جدیتر بگیرند. اپلیکیشن «ماسک» هرچند که امکان نمایش محل اقامت فرد مبتلا را نیز دارد اما به لحاظ رعایت مسائل مربوط به حفظ حریم خصوصی از این کار اجتناب شده است.
سرپرست تیم طراحی نرمافزار «ماسک» با اشاره به دیگر ویژگیهای این اپلیکیشن گفت: اگر فردی با فرد دیگری تماس مستقیم برقرار کرد در صورت ابتلای هر کدام از طرفین به ویروس کرونا که وزارت بهداشت نیز آن را تایید کند، از طریق ابزارهای مختلفی نظیر بلوتوث، GPS و یا QR Code با حفظ محرمانگی و حریم خصوصی افراد، این موضوع به فرد مقابل اطلاعرسانی شده و آگاهیهای لازم به وی ارائه میشود.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، وی افزود: اپلیکیشن «ماسک» از طریق سایت www.mask.ir قابل دریافت است. این اپلیکیشن توسط مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت به دقت بازبینی شده و مورد تایید و حتی مورد تاکید این مرکز نیز قرار گرفته و امیدواریم با گسترش استفاده از اپلیکیشن ماسک و با اطلاعرسانیهای درست از طریق این اپلیکیشن بتوانیم از انتقال ویروس کرونا جلوگیری کنیم و زنجیرههای انتقال آن را بشکنیم.

دانلود اپلیکیشن ماسک
روش های دانلود اپلیکیشن ماسک
اپلکیشن ماسک در حاضر برای سیستم عامل اندروید ساخته شده و برای دریافت و نصب آن فعلاً دو راه وجود دارد:
- اگر برنامه کافه بازار روی گوشی هوشمند شما نصب است ، جهت دانلود اپلیکیشن ماسک از بازار کلیک کنید.
- برای دانلود مستقیم فایل نصاب برنامه به سایت www.mask.ir مراجعه و روی دکمه “دریافت مستقیم نسخه اندروید” کلیک کنید.
پرسش و پاسخ هایی درباره اپلکیشن ماسک
برنامه ماسک چه فایدهای دارد؟
ماسک برای پیشگیری از ابتلای شما و دیگران به کرونا ساخته شده. در آن میتوانید نقشهی نقاط پرخطر را ببینید، اگر یکی از افرادی که اخیرا ملاقات کردهاید مبتلا به کرونا شد مطلع شوید، به طور روزانه وضعیت سلامت خود را وارد کرده و احتمال ابتلای خود و اعضای خانوادهتان را به کرونا بسنجید.
سازندگان اپ ماسک چه کسانیاند؟
تیمی از استادان، دانشآموختگان و دانشجویان دانشگاههای صنعتی شریف، شهید بهشتی و امیرکبیر و دارندگان مدال المپیادهای جهانی ریاضی و کامپیوتر، با همکاری جمعی از بهترین متخصصان علوم پزشکی و ویروسشناسی ماسک را ساختهاند. تولید ماسک به صورت داوطلبانه و بدون انگیزههای تجاری بوده است. دستورالعملهای سازمان بهداشت جهانی (WHO) و تجربهی سایر کشورها برای کنترل شیوع کرونا و کاهش آمار قربانیان آن در ساخت ماسک استفاده شده است.
هدف سازندگان نرم افزار ماسک چیست؟
هدف آنها کمک به شهروندان ایران و نظام سلامت برای کنترل شیوع کرونا و کاهش قربانیان آن در ایران از طریق آگاهیافزایی و فراهم کردن نقشهٔ ابتلا در ایران است. مثلاً اگر یکی از افرادی که شما در دوهفتهٔ اخیر با آنها تماس نزدیک (ارتباط رودررو به فاصلهٔ کمتر از دو متر یا تماس با وسایل مشترک) داشتهاید مبتلا به کرونا شود، لازم است شما هم در سریعترین زمان مطلع شوید. بعد از اطلاع، شما میتوانید تماستان با دیگران، بهخصوص سالمندان و افراد دارای بیماری زمینهای را قطع کنید، حتیالامکان خود را قرنطینهٔ خانگی کنید، اصول بهداشتی را جدیتر رعایت کنید، نسبت به بروز علایم بیماری مراقبتر باشید و به محض بروز علایم نظام سلامت و درمان را مطلع کنید. با این کار میتوان از مبتلا شدن هزاران نفر و مرگ صدها نفر پیشگیری کرد. ابزارِ ضروری برای این کار همین اپلیکیشن است.
آیا Contact Tracing یا ردگیری ارتباطات فایده ای در کنترل و مقابله با بیماری کرونا دارد؟
بر اساس تجربههای موفق جوامع دیگر (از جمله چین، کرهٔ جنوبی و ژاپن) رصد تماسهای نزدیک و آگاهیبخشی به افرادی که با بیماران کرونا تماس نزدیک داشتهاند از موثرترین روشهای کنترل شیوع کرونا است. این کار (Contact Tracing) جزء الزامات سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سایر سازمانهای بینالمللی بهداشتی برای کشورها هم هست. اپلیکیشنهای مشابه در کشورهایی مثل چین و کرهٔ جنوبی نقشی تعیینکننده در کاهش قربانیان کرونا داشته اند. در بسیاری از کشورهای دیگر نظیر بریتانیا، کرهجنوبی و سنگاپور هم رصد تماسهای نزدیک از مهمترین ابزارهای نظام سلامت برای کنترل شیوع بیماریهاست. هر چه تعداد بیشتری از شهروندان از این اپلیکیشن استفاده کنند، اولا تصویر دقیقتری از نقشهٔ ابتلا در کشور خواهیم داشت و ثانیا به میزان بیشتری میشود از شیوع کرونا و شمار قربانیانش کاست.
از حریم خصوصی کاربران چگونه در اپ ماسک حفاظت می شود؟
حفظ حریم شخصی کاربران از خط قرمزهای ما است و توسعهدهندگان «ماسک» تعهد میدهند دادههای کاربران صرفا برای کنترل شیوع کرونا و سایر بیماریهای واگیردار مورد استفاده قرار گیرد. اپلیکشن ماسک نسبت به محرمانه ماندن و صیانت از دادههای شما تعهد سختگیرانهای دارد، صرفا به مکان گوشی شما و اطلاعاتی که خودتان میدهید دسترسی دارد و اجازهٔ دسترسی به بقیهٔ اطلاعات گوشی شما را ندارد. همین اطلاعاتی که خودتان میدهید هم کاملا محرمانه میماند و کمیتهای متشکل از نمایندگان تعدادی از معتبرترین نهادهای تخصصی علمی، مدنی و مستقل کشور بر محرمانگی دادههای شما نظارت میکنند.
آیا برای استفاده از نرم افزار ماسک باید شماره موبایل ثبت کرد؟
خیر، ثبت شماره تلفن همراه هیچ ضرورتی ندارد و شما میتوانید از قسمتهای مختلف «ماسک» نظیر نقشهها و اطلاعرسانی استفاده کنید. در عین حال ما در تلاش هستیم تا با هماهنگی وزارت بهداشت، از بیماران مبتلا به کرونا شماره تماس افرادی که در دو هفتهٔ قبل بیماری تماس نزدیک داشتهاند را دریافت کنیم. در این صورت اگر شماره موبایل شما در فهرست افرادی بود که با یک بیمار کرونا تماس نزدیک داشتهاند، «ماسک» این موضوع را به شما اطلاع میدهد.
آیا «ماسک» از موقعیت جغرافیایی کاربران استفاده میکند؟
ماسک هیچ کاری را بدون اجازهی شما انجام نمیدهد. اما اگر شما اجازهٔ ثبت موقعیت جغرافیایی خود را بدهید، در صورتی که مشخص شود در همان زمان یک بیمار کرونا در همان محل حضور داشته، ماسک میتواند این موضوع را به شما اطلاع دهد. چنانکه ذکر شد، کمیتهای متشکل از نمایندگان تعدادی از معتبرترین نهادهای تخصصی، علمی و مستقل کشور بر محرمانه ماندن دادههای شما در ماسک نظارت میکنند.
اعضای تیم توسعهدهندهٔ ماسک و تحلیل دادههای آن چه کسانی هستند؟
- دکتر علی شریفی زارچی، عضو هیات علمی گروه بیوانفورماتیک (تحلیل دادههای زیستی) دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، برندهی مدال طلای المپیاد جهانی کامپیوتر
- دکتر کسری علیشاهی، عضو هیات علمی دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف، برندهی مدالی طلای المپیاد جهانی ریاضی
- مهندس حسن نیکآئین، دانشجوی دکتری مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، رتبهی نخست کنکور دکتری مهندسی کامپیوتر
- مهندس عادل عابدی، دانشآموختهی کارشناسی ارشد هوش مصنوعی دانشگاه شهید بهشتی
- احمدرضا احیایی، دانشجوی دکتری ریاضی دانشکده علوم ریاضی دانشگاه صنعتی شریف
- مهندس بهمن جعفری، متخصص امنیت شبکه
- دکتر میرامید حاجیمیرصادقی، عضو هیات علمی دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف، برنده مدال برنز المپیاد جهانی ریاضی
- مهندس امین علیاکبریان، برنده مدال برنز المپیاد کشوری کامپیوتر، دانشآموخته کارشناسی مهندسی برق و کارشناسی ارشد MBA دانشگاه صنعتی شریف
- مهندس امیرعلی معینفر، دانشآموختهی کارشناسی ارشد هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی شریف، برنده مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی دانشجویی
- مهندس محمد خالوئی، دانشجوی دکتری هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
- مهندس هادی محضرنیا، دانشآموختهی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر، برنده مدال برنز المپیاد کشوری کامپیوتر
با سپاس ویژه از:
- مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
- شرکت ابرآروان، به خاطر اهدای زیرساخت سرورهای محاسباتی
- شرکت شمارا، به خاطر مشارکت در تحلیل دادهها
- شرکت مپ، به خاطر مشارکت در تحلیل دادههای نقشه
- شرکت نشان، به خاطر فراهمآوردن زیرساخت نقشه
- جناب آقای افروز سلطانی، به خاطر اهدای دامنهی mask.ir
- جناب آقای محمدحسن مومنیان، دانشآموختهی کارشناسی ارشد MBA دانشگاه صنعتی شریف
- جناب آقای احمد خلیلی جعفرآباد، دکتری مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تهران
منبع: mask.ir