4 نوع وام بانکی که به خاطر بیماری کرونا پرداخت خواهند شد

شیوع بیماری کرونا در ایران باعث ایجاد محدودیت های بسیاری در کشور شد و به همین دلیل بخش قابل توجهی از کسب و کارها دچار ضرر و زیان شدند. همچنین درآمد عده زیادی از افراد جامعه که کار به اصطلاح روزمرد دارند، به خاطر شیوع کروناویروس به شدت کاهش پیدا کرد. بنابراین دولت برای کنترل اثرات اقتصادی کرونا، پرداخت چند نوع وام بانکی را تصویب کرد. در این گزارش انوع وام های بانکی و تسهیلاتی که قرار شده به خاطر جبران خسارات و کنترل اثرات اقتصادی بیماری کرونا به افراد و طیف های مختلف جامعه پرداخت شود، معرفی می شود.

وام یک میلیونی کرونا به صورت قرض الحسنه به یارانه بگیران پرداخت می شود

وام یک میلیونی کرونا به صورت قرض الحسنه به یارانه بگیران پرداخت می شود

وام یک میلیون تومانی کرونا به یارانه بگیران

در 18 فرودین ماه 99 رئیس‌کل بانک مرکزی از تصویب وام اعتباری خرید به 23 میلیون خانوار یارانه‌بگیر خبر داد.

عبدالناصر همتی طی پست اینستاگرامی گفت: بانک مرکزی از طریق کاهش 250 هزار میلیارد ریالی ذخیره قانونی بانک‌ها و با همراهی بانک‌ها امکان تأمین اعتبار 750 هزار میلیارد ریالی با نرخ 12 درصد را فراهم کرده است.

وی افزود: پیشنهاد بانک مرکزی مبنی‌بر اعطای وام یک میلیون تومانی اعتبار خرید به 23 میلیون خانوار یارانه‌بگیر با نرخ 12 درصد و بازپرداخت 24 ماهه با تنفس چهارماهه به تصویب ستاد اقتصادی دولت رسید که در اسرع وقت اجرایی خواهد شد.

البته چند روز بعد وی از قرض الحسنه شدن وام یک میلیونی کرونا (با کارمزد 4 درصد) خبر داد و اعلام کرد: به دنبال اقدام اولیه بانک مرکزی در جهت کمک به کاهش نرخ وام یک میلیون تومانی به خانوارهای یارانه بگیر، از طریق آزادسازی بخشی از ذخایر قانونی بانک‌ها نزد بانک مرکزی و تعدیل نرخ آن وامها به 12 درصد امروز در جلسه اقتصادی دولت، مقرر شد وام پرداختی به همه خانوارهای یارانه بگیر به صورت قرض‌الحسنه باشد.

پس از آن در روزهای پایانی فروردین ماه، وزارت رفاه پیامکی با سرشماره v.refah به تمامی سرپرستان خانوارهایی که یارانه دریافت می‌کنند ارسال کرد و از آنان خواست تا در صورت تمایل برای دریافت تسهیلات کد ملی خود را پیامک کنند.

سخنگوی تسهیلات حمایتی کرونا با بیان اینکه ارسال پیامک‌های وزارت رفاه تا آخر هفته ادامه دارد و سرپرستان خانوار تا 31 فروردین ماه فرصت دارند که در صورت تمایل کدملی خود را برای این سرشماره ارسال کنند تاکید کرد که سیمکارت باید حتما به نام سرپرست خانوار باشد و اگر سرپرست سیمکارتی به نام خود ندارد باید نسبت به تهیه آن اقدام کند.

وی با بیان اینکه تا انتهای ماه مبارک شعبان و اوایل ماه مبارک رمضان این مبالغ به حساب افراد متقاضی واریز می شود اظهار کرد: این وام قرض الحسنه است و در قالب اقساط 35 هزار تومانی از حساب یارانه افراد کسر می شود.

تمدید مهلت ثبت نام وام یک میلیونی کرونا

البته بعداً پایان مهلت ارسال پیامک تا یکشنبه هفته آینده یعنی 7  اردیبهشت ماه 99 تمدید شد.

زمان واریز وام یک میلیونی کرونا

سخنگوی تسهیلات حمایتی کرونا درباره زمان واریز وام مذکور اظهار داشت: افرادی که تا امشب (31 فروردین) ساعت 12 کد ملی خود را به 6369 پیامک کنند روز پنجشنبه 4 اردیبهشت ماه وام یک میلیون تومانی را دریافت می‌کنند.

وام 2 میلیون تومانی برای خانواده های فاقد درآمد ثابت

بر اساس مصوبه دولت، وام 2 میلیون تومانی در طرح خرید اعتباری اضطراری ناشی از شیوع کرونا براساس دستورالعمل ابلاغی معاون اول رئیس جمهور به اقشار آسیب‌پذیر فاقد درآمد ثابت از قبیل رانندگان تاکسی، اتوبوس، مینی‌بوس و کرایه‌های بین‌شهری، دستفروشان و کارگران فصلی تا سقف 4 میلیون خانوار به تشخیص وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعلق می‌گیرد.

بانک‌های عامل همان بانک واریز کننده یارانه افراد بوده و موظفند 48 ساعت پس از اعلام وزارت کار، به ترتیب اعتبار 1 میلیون تومانی را در کارت خانوارهای یک نفره و 2 میلیون تومانی را در کارت خانوار بیش از یک نفره فاقد درآمد ثابت منظور نمایند.

بازپرداخت طی 27 ماه که 3 ماه آن تنفس است صورت میگیرد. طبق مصوبه دولت 8 درصد از سود 12 درصدی آن توسط دولت به بانک‌ها پرداخت میشود.

مشمولین نیازی به مراجعه به بانک‌ها نداشته و بانکها با اخذ تعهد الکترونیک میتوانند اقساط را از یارانه و کمک هزینه معیشتی افراد کسر نمایند.

دارابودن چک برگشتی و اقساط معوق بانکی مانع دریافت این تسهیلات نمیشود.

البته این وام علاوه بر وام یک میلیونی نیست و در واقع به جای آن پرداخت می شود.

در واقع طبق اعلام سازمان برنامه و بودجه، حدود 4 میلیون خانوار که درآمد ثابتی ندارند مانند کارگران فصلی، رانندگان تاکسی و سایر مشاغلی که در مصوبه دولت تعیین شده، می‌توانند به‌جای وام یک‌میلیونی وامی به‌ارزش یک تا دو میلیون تومان دریافت کنند.

اینفوگرافی سازمان برنامه و بودجه کشور درباره جزئیات وام های قرض الحسنه دوران بیماری کرونا

اینفوگرافی سازمان برنامه و بودجه کشور درباره جزئیات وام های قرض الحسنه دوران بیماری کرونا

وام 2 میلیون تومانی به کارگران ساختمانی

یکی از مصوبات ستاد مقابله با کرونا در دولت اختصاص 5000 میلیارد تومان منابع به صندوق بیمه بیکاری جهت حمایت از کارگران آسیب دیده از کرونا بود.

در ابتدای سال 99 یک عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار از ثبت نام 70 هزار نفر از کارگران آسیب دیده از کرونا در سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری خبر داد و گفت: به کارگران ساختمانی که تحت تاثیر کرونا از کار بیکار شده اند دو میلیون تومان وام با بهره پایین پرداخت می شود.

علی اصلانی درباره اختصاص 5000 میلیارد تومان اعتبار به صندوق بیمه بیکاری برای حمایت از کارگران آسیب دیده از کرونا گفت: طبق قانون، مقرری بیمه بیکاری به کسانی تعلق می گیرد که حداقل یک سال سابقه کار داشته باشند ولی در شرایط حاضر این محدودیت برداشته شده است. کارگری که سه تا چهار ماه سابقه کار داشته و به دلیل کرونا کارش را از دست داده باشد هم می تواند درخواست بیمه بیکاری بدهد و از منابع تخصیص داده شده استفاده کند. این اعتبار در اختیار سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه بیکاری قرار می گیرد و به کارگران آسیب دیده از کرونا داده می شود.

پرداخت وام و تسهیلات با نرخ 12 درصدی به کسب و کارهای آسیب‌دیده از کرونا

طبق مصوبه ستاد اقتصادی دولت، 750 هزار میلیارد ریال تسهیلات با نرخ سود 12 درصد به واحدها و کسب و کارهای آسیب‌دیده از شیوع ویروس کرونا پرداخت خواهد شد.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه مشاغل مشمول این مصوبه در ستاد اقتصادی دولت و با همکاری نظام بانکی مشخص و دستورالعمل مربوط به شبکه بانکی ابلاغ خواهد شد گفت: بازپرداخت اقساط این تسهیلات، دو ساله است و برای شروع بازپرداخت اقساط، تنفس چند ماهه در نظر گرفته خواهد شد. نرخ سود 12 درصدی این تسهیلات، منطقی و بر اساس بررسی‌های کارشناسی است و هر نرخی کمتر از این با توجه به بار مالی آن برای نظام بانکی، امکان‌پذیر نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *